Редактор: e-mail: Кадър: БТВБившият втори човек в ГЕРБ и настоящ лидер на

...
Редактор: e-mail: Кадър: БТВБившият втори човек в ГЕРБ и настоящ лидер на
Коментари Харесай

Цветанов: По мое време бяха най-ниските нива на корупцията. Промените в службите бяха наложителни

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: БТВ

Бившият втори човек в ГЕРБ и сегашен водач на " Републиканци за България " Цветан Цветанов разяснява вчерашните наказания, наложени от Държавния департамент на Съединени американски щати по отношение на български предприемачи и политици. В предаването " Лице в лице " по БТВ той бе запитан от водещата Цветанка Ризова дали знае за корупционни връзки сред олигарси и политически водачи.

" Докато бях вицепремиер и министър на вътрешните работи нямаше такива връзки, които да въздействат директно върху управнически решения, които да са с сходен корупционен детайл. Неслучайно имаше и едно проучване на Центъра за проучване на демокрацията, в което се вижда, че най-ниските равнища на корупцията са били в 2010 и 2011 година ", сподели той, като това са годините, в които той бе вътрешен министър на България.

" По-късно имаше принуда, която бе упражнена към мен - политическо влияние за моето дискредитиране. Всички тези политически каузи, които бяха формирани към мен, Симеон Дянков, Трайчо Трайков - хора, които съблюдаваха някакви правила и имахме някаква отговорност към ръководството в първия мандат. Смятам, че ние си понесохме това, което трябваше да изпием като горчилка от управническия мандат и репресията, която бе упражнена през 2013 и 2014 година Първо политически  - знаете по какъв начин беше променено законодателството от партиите, формиращи тогавашното болшинство - Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Атака. От момента на освобождението на Веселин Вучков бях съзнателно изолиран от всевъзможни управнически решения. Изолира ме премиера Борисов. С назначението на Румяна Бъчварова и последващите министри, това бяха еднолични решения, които министър председателят оферираше на парламентарната група ", сподели Цветанов.

Запитан дали познава Илко Желязков, той отговори: " Това беше предложение, което бе направено от Движение за права и свободи, всички политически партии гласоподаваха. Това е моментът,  в който съм видял Илко Желязков в залата. Не съм го познавал ".

" Не считам, че би трябвало и е имало подслушване. За да има позволение от съд, би трябвало всичко това да бъде документирано. Няма човек, който ще си постави главата в торбата за едно такова закононарушение. Ако беше правилно, щяха да излязат някакви доказателства. Не считам, че е направено сходно подслушване. Тук си задаваме въпроса дали има частни структури, от които могат да бъдат осъществени сходни подслушвания. Смятам, че има такива, с цел да бъдат изнудвани избрани политически лица. Това са хора, които са имали връзка със структурите ", сподели още Цветанов..

" Това, което се случи в последните няколко седмици, беше неотложно да има смяна в службите  за сигурност. Защото всички политически фигури от последните избори останахме с усещането, че акцията не беше почтена ", съобщи още той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР